Vergelijk zonne-energie installateurs

Vraag nu gratis offertes aan en vergelijk!

Zonne energie subsidies

  

In België wordt het installeren van zonnepanelen of zonneboilers op verschillende manieren gestimuleerd. Door het plaatsen van zonnepanelen en zonneboilers profiteert u van subsidies, belastingaftrek en andere financiële voordelen. De terugverdientijd van zonnepanelen en zonneboilers wordt door onderstaande maatregelen aanzienlijk verkort.

Groenestroomcertificaten
Met het uitgeven van groenestroomcertificaten ondersteunt de Vlaamse overheid het produceren van zonne energie. U ontvangt een groenestroomcertificaat voor elke 1.000 kWh die uw zonnepanelen opwekken. Dit groenestroomcertificaat is 300 euro waard als u het inlevert bij uw netbeheerder. Als uw pv-panelen jaarlijks 3.000 kWh leveren, ontvangt u dus elk jaar €900.

Isolatie eisen VREG
Alleen zonne-energie installaties die worden geïnstalleerd op woningen of woongebouwen waarvan het dak of de zoldervloer binnen het beschermd volume van het gebouw volledig geïsoleerd is, komen in aanmerking voor de toekenning van groenestroomcertificaten. De totale dakisolatie moet een warmteweerstand Rd hebben van ten minste 3 m2K/W.

Belastingvermindering
Als u zonnepanelen installeert geeft de federale overheid een belastingvermindering ter waarde van 40% van het factuurbedrag met een maximum van €3.680. Voor woningen ouder dan 5 jaar geldt dat het resterende factuurbedrag mag worden overgedragen naar de komende 3 jaar. Op deze manier profiteert u dus meerdere jaren van de belastingvermindering en kan uw voordeel behoorlijk oplopen.

Subsidies van provincies en gemeenten
Sommige provincies of gemeenten verstrekken subsidies voor het installeren van zonnepanelen.Voor meer informatie of advies over zonne energie subsidies, adviseren wij u om contact op te nemen met uw lokale zonne energie installateur. Deze kan u informatie en advies geven op basis van uw huidige situatie.

Zonneboiler subsidies
De volgende regelingen zijn van toepassing voor aanschaf van een zonneboiler in België:

  • Verlaagd BTW tarief van 6% voor woningen ouder dan 5 jaar
  • Fiscaal voordeel van 40% van de factuurwaarde. U kunt dus 40% van de rekening aftrekken van uw belasting.
  • Lagere gemeentelijke opcentiemen door de verlaagde federale belasting
  • Subsidie van de distributienetbeheerder van € 525 per systeem, of €75/m2 met een maximum van € 1500
  • Gemeentelijke subsidie: veel gemeenten verstrekken subsidie voor plaatsing van een zonneboiler. De bedragen variëren van € 0 en € 1000


Vraag nu offertes aan bij zonne energie installateurs.