Vergelijk zonne-energie installateurs

Vraag nu gratis offertes aan en vergelijk!

Meer over Zonne energie

  

Zonne energie opwekken is nog steeds een hele goede investering want u krijgt er veel voor terug. De consument verdient gemiddeld 12% tot zelfs 18% op zijn netto investering, na belastingsteruggave. De Vlaamse regering garandeert dan ook nog eens 20 jaar lang de betaling van groenestroomcertificaten. Een groene belegging met staatgarantie.U kunt zonne energie opwekken door middel van zonneboilers en zonnepanelen

Zonneboilers
Door het gebruik van een zonneboiler kunt u op een simpele, milieuvriendelijke manier een aanzienlijk deel van het warm water aanmaken door zonnewarmte. De  straling van de zon wordt opgevangen door een zonnecollector, die op het dak van uw woning gemonteerd wordt. Dit kan ook op een hellend dak! De zonnecollector bevat een vloeistof. Die vloeistof wordt door het zonlicht opgewarmd en geeft de warmte af aan het koude water in de boiler. In de zomer verwarmt de boiler voldoende water op tot een prettige temperatuur. In de winter is naverwarming door de gewone installatie noodzakelijk. Een zonneboiler neemt, op jaarbasis, ongeveer de helft van de warmwaterproductie voor zijn rekening.

Soorten Zonneboilers
De boilers die in Belgie op de markt zijn hebben een goede kwaliteit en gaan ongeveer 20 jaar mee. Er zijn 4 verschillende soorten zonneboilers:

  • de standaard zonneboiler
  • de compacte zonneboiler
  • de cv- zonneboiler
  • de zonneboilercombi

Afhankelijk van het feit of u de zonneboiler alleen wilt gebruiken om tapwater te verwarmen of ook het water voor de centrale verwarming kunt u uw keuze maken

Zonnepanelen
Zonnepanelen hebben, om energie te produceren, niet altijd zonlicht nodig. Ook wanneer het bewolkt is produceert een zonnepaneel energie, in de winter natuurlijk minder, want dan zijn de dagen korter. Een zonnepaneel bestaat uit vele ‘zonnecellen’. Binnenin zo’n zonnecel wordt het licht omgezet in elektriciteit. Een cel bestaat uit een dun plaatje met een positieve lading en een dun plaatje met een negatieve lading. Ze zijn vaak gemaakt van silicum. De eigenschap van silicum is dat het goed geleid wanneer er licht op valt! De energie van het invallende licht brengt dan een elektrische stroom op gang. Positief: De afgelopen 3 jaar is de kostprijs van zonnepanelen steeds goedkoper geworden. De prijzen zijn gedaald met zo’n 18%!

Soorten Zonnepanelen
De twee meest gekende, en meest gebruikte, zonnepanelen zijn de mono en polykristallijne panelen. Monokristallijne zonnepanelen zijn panelen die uit een cilinder zijn verzaagd, de cel is zwart van kleur. Een monokristallijn paneel kan tot 18% en meer energie omzetten, deze zijn echter iets gevoeliger voor diffuse lichtstralen. Diffuus licht is licht dat in allerlei richtingen wordt verspreid.

 Polykristallijne zonnepanelen zijn panelen die in verschillende richtingen zijn verzaagd en zijn daardoor eerder blauw en gevlamd, marmerstructuur. Deze panelen kunnen tot 16% van het zonlicht omzetten in bruikbare energie, deze gaan ook bij diffuus licht nog energie opwekken

 Dunne film panelen zijn de nieuwe technologieën die minder gevoelig zijn voor oriëntatie en helling, deze kan je onderverdelen in twee hoofdcategorieën:

  • Amorf panelen
  • Micromorph panelen

Deze panelen geven echter te weinig rendement, ong. 7 a 8% momenteel, en zijn nog niet geschikt voor residentieele installaties. 

Keuze al gemaakt?

Als u uw keuze heeft kunnen maken klink dan op de onderstaande link om offertes aan tevragen voor zonne-energie installateurs.

Vraag nu offertes aan bij Zonne energie installateurs.